Patteriventtiilin asennus ja huolto

Patteriventtiilin asennus ja huolto

30.12.2020 Yleinen 0
Patteriventtiili ja termostaatti

Patteriventtiilin asennus ja huolto 

Kodeissa energiankulutus kasvaa lämmöntarpeen myötä. Patteriventtiilit on osa lämmitysjärjestelmää ja niiden toiminnalla on iso merkitys kodin lämmitysjärjestelmässä. Viimeistään sykyisin kannattaa tarkastaa ja huollattaa oma lämmitysjärjestelmä, jotta kylmillä keleillä lämpöä jakautuu jokaiseen huoneeseen tasaisesti ja riittävästi. Vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän tarkastuslista:

1. Tarkasta termostaattiventtiilien ja patteriventtiilien kunto.
2. Tarkasta kiertovesipumpun ja säätöventtiilin toiminta.
3. Tarkasta lämmitysverkoston paine.
4. Tarkasta meno- ja/tai paluuveden lämpötila.
5. Ilmaa patterit.

Jos jokin lämpöpattereista ei huollonkaan jälkeen lämpene voi patteriventtiili olla tukossa tai rikki. Yleensä helpoin tapa korjata tilanne on vaihtaa patteriventtiili uuteen jäädyttämällä niin ettei koko verkostoa tarvitse tyhjentää ja ilmata uudelleen.

Kaarinan putkityön putkimies hoitaa patteriventtiileihin liittyvät työt ammattitaidolla. Kaarina, Turku ja Varsinais-Suomi.