Kiertovesipumppu

Kiertovesipumppu

29.8.2018 Yleinen 0

Lämmityskausi on taas tuloillaan ja energiankulutus kasvaa kotitalouksissa. Kiertovesipumppu on vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän yksi tärkeimmistä osista, mutta se vaatii myös huoltoa. Kesän aikana kokonaan sammutetut ja huoltamattomat pumput ovat voineet kerätä sakkaa pesäänsä ja näin ollen ovat jumissa.
Huoltamattomat kiertovesipumput voi myös aiheuttaa epämääräistä ja häiritsevää ääntä huoneistoon patteriputkien kautta.

Energiasäästön kannalta, sekä lämmitysverkoston toimintavarmuuden parantamiseksi vanhat kiertovesipumput on fiksua vaihtaa. Tämän päivän kiertovesipumput ovat älykkäitä ja ohjelmoivat itse tarvittavan tehon ja säästävät energiaa. Lämmitysverkoston tasapainottaminen käy myös kätevästi älykkäiden ominaisuuksien ansiosta esimerkiksi Grundfossin kiertovesipumpulla. Putkimieheltä kiertovesipumpun vaihtotyö onnistuu yleensä muutamassa tunnissa.